Tváří katalogu Adler 2017 se stala Jitka Nováčková, vítězka soutěže Česká Miss 2011

Vloženo: 20.2.2017

Novinka člena POPAI CE

                                            

Dne 15. 2. 2017 jsme představili zákazníkům katalog pro letošní rok. Jeho tváří se stala Jitka Nováčková, vítězka soutěže Česká Miss 2011. Bylo nám ctí s touto žádanou českou modelkou spolupracovat. O svých začátcích, aktuální práci a hlavně o focení pro Adler tým se rozpovídala v následujícím rozhovoru.

Jak jste se dostala k modelingu?
Když mi bylo osm let, rodiče mě přihlásili do dětské soutěže krásy. Tam jsem úplně pohořela. To mě motivovalo. Když cítím, že mi něco nejde, je to můj hnací motor a potřebuji se tomu naučit. Koupila jsem si boty na podpatku a přihlásila se do modelingové agentury.

V čem vám byla korunka České Miss přínosem a čím naopak někdy spíše nevýhodou?
Začala jsem potkávat známé osobnosti, které jsem do té doby obdivovala v médiích. Důležité zjištění bylo, že jsou to úplně obyčejní lidé jako já. Nevýhodou výhry je sociální nálepka, kterou s sebou korunka nese. Chtěla jsem se ve své kariéře posunout a protože jsem kvůli gymnáziu nemohla cestovat, Miss byla v mé situaci nejlepší cesta.

Jakou práci v této branži byste nikdy nepřijala?
Odmítám poměrně dost nabídek. Přehlídky v klubech jsou pro mě třeba nemyslitelné, i když finanční ohodnocení bývá příjemné. V posledních letech jsem si začala cenit i svůj volný čas a často mu dávám přednost.

V roce 2015 jste zabrousila z modelingu do vod show businessu. Co vám to dalo?
Celá politika televizního businessu pro mě byla úplně nová. Živé vysílání je něco úplně jiného než natáčení reklam, se kterými mám zkušeností mnoho. Pořad musí mít spád, návaznost, přesnou časovou osu, musí bavit, působit přirozeně a mít pohotové reakce. Při každém díle se pokazí několik faktorů a hlavním cílem celého obrovského teamu je, aby divák nic nepoznal. Fascinující pro mě bylo pozorovat, jak pracuje moderátor Pyco, režisér Pepe Majeský nebo scénárista Honza Liška.

S jakými fotografy se vám spolupracuje nejlépe?
Každý má jiný přístup. Některý fotograf má v hlavě přesné pózy a do těch vás tlačí. Já ráda reaguji přirozeně na situaci, oblečení a styl focení a musí vše plynout. Baví mě focení s Benem Renčem, spíš si do práce nemluvíme a oba spontánně reagujeme jeden na druhého a výsledek vypadá skvěle.

Fotíte hodně v Německu, je přístup „týmů“ stejný jako při focení v České republice?
Nezpozorovala jsem zásadní rozdíl. Němci dbají hodně na čas a všechno mají přesně a dokonale připravené. Někdy až zbytečně moc.

Jací módní návrháři jsou vám svou tvorbou nejblíže?
Ze světových mě baví Fendi, Versace, Moschino. To jsou značky, které jsou extravagantní, kvalitní a navíc mladistvé. Z českých třeba Iva Burkertová (Odivi) ve spolupráci s Nobody Listen nebo La Formela.

Je o vás známo, že jste „vyznavačka“ pánského stylu, co vás na něm tak fascinuje?
Vážně? To bych ani neřekla. Velmi často nosím krátké šaty nebo kraťasy a na akce výstřih..., ale jen ten “modelkovský”, bez podprsenky.

Vrátila byste se ráda do doby Coco Chanel?
Miluju naši dobu a její možnosti, vůbec bych neměnila. Můžu svůj život online sdílet pomocí sociálních sítí nejen s rodinou a blízkými, ale propojím se i s fanoušky. Baví mě to. (@jitkanovackova)

Jak jste si užila focení pro společnost ADLER, přece jen se jedná o reklamní textil, takže žádné večerní róby a toalety.
Jak jsem psala, jsem úplně obyčejná holka. Baví mě se občas obléct do luxusních rób, ale v reálu preferuji pohodlnost v kombinaci se svým stylem.

Jaké jsou nyní vaše pocity, když držíte v ruce katalog pro rok 2017
Možná to bude znít egocentricky, ale titulní stránka mi udělá vždy radost. Je to čest a odměna za dobře provedenou práci. Navíc v tomhle případě si vybavím všechny zážitky z focení. Adler team je prostě jen jeden.

Spolupracující organizace:

© 2015, Popai.cz
Made by eStudio.czWebdesign & SEO | Build on ReflexCMS